Termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Masszázsolajok
Masszázs Tudástár
A masszázs eredete
A masszázs hatása
Mikor ne masszírozzon?
A masszázs szabályai
Felkészülés a masszázsra
Masszázs alapfogások
A masszázs menete
Aromaterápia
Anatómiai ismeretek
Reflexológia
Fej- és Arcmasszázs
Hátmasszázs
Haramasszázs (has)
Csonthártya masszázs
Nyirokmassázs
Prosztata masszázs
Önmasszázs
Szegment masszázs
Köpölyöző masszázs
Frissítő masszázs
Fogyasztó masszázs
Anticellulitisz masszázs
Gyógymasszázs
Sportmasszázs
Székmasszázs
Szexmasszázs
Kismama masszázs
Babamasszázs
Hangmasszázs
Ajurvédikus masszázs
Lávaköves masszázs
Lomi-lomi masszázs
Penczel masszázs
Svédmasszázs
Kínai masszázs
Finn masszázs
Japán masszázs
Shiatsu
Reiki
Thai masszázs
Tibeti masszázs
Yumeiho masszázs
Do-in masszázs
Masszázs és egészség
Advertisment:
Do-in masszázs


A Do-in masszázs és az akupunktúra között szoros a kapcsolat: mindkét módszer ugyanazokat az akupunktúrás pontokat használja a bőrön és megegyeznek a két tudomány betegségek okát és gyógyítását illető elméleti alapjai.

Az emberi szervezetben energiák áramlanak, mivel a test képes a külső energiák befogadására és csatornákba terelésére.

Az energiák zavartalan kezelése az alábbi tényezőktől függ:

  1. A zavartalan szervezeten belüli energiaáramlás.
  2. A külső források rendes hozzáférhetősége.
  3. Az alapelemek: levegő, víz, fény, sók (ásványi anyagok) és étel – ahhoz, hogy az anyagból energiát termelhessünk.
  4. Hatékony salakürítés.

A hagyományos módszerekkel modern kórházakban dolgozó kínai terapeuták az általuk számos egészségi probléma gyógyítására használt Do-in terápia alapjait azok a szerzetesek vetették meg, akik Tao-jinn (Do-in) technikái alapján gyógyítottak, és alapelvük a Lélegzet Körforgása a Test Megtisztításáért volt.

A légzőgyakorlatok az Indiából származó jógának is fontos részét képezik. A jóga Buddhista tanításai a keresztény kor első évszázadában kerültek Kínába, de olyan könyvek, mint például a Sárga császár belső gyógyászata, valamint a keleti tudósok fennmaradt írásai is azt bizonyítják, hogy a terápiás légzőgyakorlatok és a Do-in gyakkorlatok már hét évszázaddal a jóga megismerése előtt jelen voltak Kínában.

A Do-in csak akkor vesztett gyakorlati gyógyászati jelentőségéből, és lett belőle egy túlnyomórészt vallási tanítás, amelynek a valós test és a világegyetem harmóniájának összhangba hozása lett, amikor a buddhizmus és a jóga egészen széles körben ismert lett Kínában.

Kínában mindig is nagyon fontos volt a testkultúra, melynek egyik legrégebbi formája volt a Tao-jinn, vagyis az indukciós légzőgyakorlatok.

Az indukciós légzéses masszázs energiaáramlásos reakciót kelt a test kapcsolódó részében anélkül, hogy igazából érintené az adott testrészt.

A módszernek két aspektusa van:

1. Csi-csung, mely mozgás nélküli módszer, mely során légzés vagy a gondolatok irányításával a lélegzetet azokhoz a testrészekhez irányítjuk, amelyek különleges tisztításra szorulnak, emellett pedig önmasszázzsal ingert adunk a testrészhez kapcsolódó részeknek.

2. Taj-csi, az élet minőségének fenntartására szolgál a lélegzet, a vér, és a Ki áramoltatása által. A gyakorlatok mindegyike a test tömegközéppontjából (Hara = energia központ) indul ki. A mozdulatok körkörösek és az egész testen végigvonulnak.


A Do-in gyakorlatokat böjt és ima előzi meg. Bodhidarma hozta be a Do-in alapelvét Kínába i.e. 530-ban azzal a céllal, hogy szerzetesei megtarthassák egészségüket a Tao tanulmányozása közben. Az általa bevezetett gyakorlatsor különböző testhelyzeteket (ászanákat) tanított és a lélegzetet, valamint az érzékelés kontrollját.
A budhizmus kínai megjelenésének idején a Tao-jinn elfogadott és elterjedt módszer volt az orvosok és a harcosok között. 1881-ben jelent meg először egy átfogó Do-in gyakorlatokat tartalmazó gyűjtemény. A légzőgyakorlatok általi gyógyítás ma is igen elterjedt Kínában.Indukciós masszázs

Célja: energiaáramlást (jing-jang elv) létrehozni egy kapcsolódó testrészben annak megérintése nélkül.


Do-in önmasszázs

A meridiánok elvén alapul.


 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Hajhullás ellen
Advertisment:
Vásárlói vélemények
Szemölcs, tyúkszem
Reuma ellen
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: