Termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Masszázsolajok
Masszázs Tudástár
A masszázs eredete
A masszázs hatása
Mikor ne masszírozzon?
A masszázs szabályai
Felkészülés a masszázsra
Masszázs alapfogások
A masszázs menete
Aromaterápia
Anatómiai ismeretek
Reflexológia
Fej- és Arcmasszázs
Hátmasszázs
Haramasszázs (has)
Csonthártya masszázs
Nyirokmassázs
Prosztata masszázs
Önmasszázs
Szegment masszázs
Köpölyöző masszázs
Frissítő masszázs
Fogyasztó masszázs
Anticellulitisz masszázs
Gyógymasszázs
Sportmasszázs
Székmasszázs
Szexmasszázs
Kismama masszázs
Babamasszázs
Hangmasszázs
Ajurvédikus masszázs
Lávaköves masszázs
Lomi-lomi masszázs
Penczel masszázs
Svédmasszázs
Kínai masszázs
Finn masszázs
Japán masszázs
Shiatsu
Reiki
Thai masszázs
Tibeti masszázs
Yumeiho masszázs
Do-in masszázs
Masszázs és egészség
Advertisment:
Székmasszázs

A masszírozás az emberiség történetével szinte egyidős tevékenység. Fontos tudni, hogy a masszírozásnak nem csak a testi, hanem a mentális és pszichikai gondok kezelésében is fontos szerepe van

A munkahelyi masszázs egy lehetőség az egészség megőrzésére. Megtanít minket az egészséges, gerincbarát életvitel folytatására.

Ujjnyomásos pontmasszázs, mely az izmok és a lágyszövetek kézi manipulációján alapszik. Ez a fajta masszázs, főleg az irodai munkát végző emberek számára vált hatékonnyá.

A székben a tökéletes ellazultság állapotát érhetjük el így a masszírozott terület alapos átdolgozása, válik lehetővé.

Ez a masszázstechnika a svédmasszázs alapjaira épül, pontnyomásokat is alkalmazó fogássorozat, mely rendkívüli hatékony lazulást eredményez.

Nagy előnye hogy nem kell hozzá levetkőzni, mivel nem használ krémet, olajat, és nem kell külön helyiséget biztosítani. Ennek ellenére, ha megoldható a külön helyiség biztosítása, akkor én ajánlom, hiszen tapasztalatból tudom, hogy akár a 15 perces ellazulás (teljes csend, esetleg egy kis zenei háttér) is csodákra képes.

Ezt a fajta masszázst azért szeretik, mert a kezelés gyors, eredményes és diszkrét! Növeli a koncentráció képességet, feloldja a monotóniát, pihentet, nyugtat, és felfrissít. Pozitív hatása azonnali és garantált, ellentétben a többi wellness-módszerrel, aminek elkezdése és hatása között bizonyos időnek el kell telnie.

Kiváló stresszoldó hatása révén lehetővé teszi, hogy a magukkal hozott feszültségtől megszabadulva jó közérzettel, tiszta gondolatokkal, teljes figyelemmel dolgozhassanak az emberek.

A székmasszázs fokozza a vérkeringést és javítja a mikrocirkulációt, ezen kívül fokozza a felhalmozódott zsírtöbblet és toxikus anyagok távozását, regenerálja az izmokat, javítja és megőrzi az egészséget, plusz még a munkamorált is javítja.

A munkaadók tapasztalatai szerint, ez a masszázs nagyon jó hatással van dolgozóikra, így hatással kihat a munkavégzésükre, teljesítményükre is. Számukra ezért is fontos az alkalmazottak egészsége és jó közérzete.

A heti rendszerességgel végzett kezelés preventív hatású számos ideg, izom eredetű megbetegedésre, ezáltal csökkenthető a dolgozó betegállományban töltött ideje.

Miért munkaidőben javasoljuk ezt a kezelést?

Egy hosszú nap után, keveseknek van kedve és energiája, a családhoz hazafelé menet, valahova még beugrani egy masszírozásra, és a munkahely az a hely, ahol a legtöbb stresszel találkozunk, ezért előnyös, ha itt történik a kezelés. A masszírozás kevés időt vesz igénybe /15-20perc/, hatása azonnal érezhető, többek között eredményesen növeli a stresszel szembeni ellenállást, fokozza a koncentrációt, és a munkakedvet. A dolgozót nem zökkenti ki a megszokott munkarendből, a masszírozás után munkakedve, általános hangulata, figyelme javul, és élénkül.

Ezt a fajta masszírozást mindazoknak ajánlott, akik állandó feszültségnek vannak kitéve, illetve magasabb hibaforrással dolgoznak.

Ajánljuk tehát minden vezetőnek és alkalmazottnak, aki fölismeri, hogy ő vagy kollégái feszült körülmények között dolgoznak, és veszélyeztetettek a fent említett tünetek szempontjából.

Tapasztalatok szerint felgyorsult életünkben az egyre magasabb munkahelyi elvárások miatt, szervezetünkben egyre gyakrabban jelentkeznek különböző tünet-együttesek: ilyen a kimerültség, koncentrációzavar, ingerültség, fej, nyak, gerinc és ezzel együtt a hátfájdalmak.

Mindezen fájdalmak okai alapvetően két csoportra oszthatók: fizikai és stressz

Fizikai

Az irodai körülmények között, ülő testhelyzetben végzett íróasztali munka, számítógép használat, és az irodai bútorok nem mindig tökéletes ergonómiai adottságai miatt hamar elfárad izomzatunk. Az egyoldalúan terhelt izmok rövidülése tartós izomfeszüléshez, a vérellátás romlásához, fájdalomhoz vezet.
A leginkább érintett terület a gerinc, a nyaki és vállöv tájék, a hátközép és az ágyéki gerincszakasz. Tünetei: derék - és hátközépi fájdalom, égő, szúró érzés a csuklyásizomban, vállfájdalom, néha erős fejfájás.

Stressz

Teljesítményorientált világunkban fokozottan jelentkeznek stressz, okozta tünetek. A fejlett idegrendszerrel bíró embernél bizonyítottan az érzelmi reakciók a leggyakoribb sresszórok.

Az emocionális kifejezésmód az egyedfejlődés során differenciálódik, azonban ez a differenciálódás csak a viselkedés szintjét érinti, míg az érzelmi, indulati megnyilvánulások a zsigeri tónusos reakciókban az ősi úton zajlanak.

Tehát idegi feszültség hatására izmainkat öntudatlanul megfeszítjük és ezen izomfeszülések leggyakoribb helyei a nyak, a vállöv és az állkapocs területe.

Amennyiben nem sikerül ellazítanunk ezeket, akkor alakul ki az ördögi kör:
A megfeszült izmok vérellátása romlik, a nyak, a vállöv feszessége akadályozza az agy oxigénellátását mely a leggyakoribb oka a fejfájásnak, ami ingerlékenységgel, feszültséggel jár. A feszültség, idegesség a vállövi izmok megfeszülését okozva zárja be a kört.

A különboző megbetegedések tartós teljesítményromlást, a teherbírás és a terhelhetőség csökkenését vonják maguk után.

Ezzel a kiváló masszázstechnikával itt lehet közbelépni. Már 15 perces masszírozás is érezhetően ellazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmat. Másodlagosan ezek az ellazult izmok, idegi kapcsolatok révén, pszichés ellazuláshoz is vezetnek, ami a stresszel szembeni ellenállást lelki szinten is javítja.

És most hadd mutasson be Szakértőnk néhány mozdulatot, abban a székben, amiben olyan könnyen és hamar ellazulhat, sőt el is szenderedhet bárki!masszázs szék


tenyér masszírozása

ülőizmok masszírozása


alkar masszírozása


gerinc melletti hosszúizmok masszírozásaSzakértőnk elérhetősége:

Forgács Andrea
okleveles masszőr
Budapest
Tel: 70/321-6376

 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Hajhullás ellen
Advertisment:
Vásárlói vélemények
Szemölcs, tyúkszem
Reuma ellen
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: