Kezdőoldal arrow Felkészülés a masszázsra
2018.03.22 [17:48]
Termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Masszázsolajok
Masszázs Tudástár
A masszázs eredete
A masszázs hatása
Mikor ne masszírozzon?
A masszázs szabályai
Felkészülés a masszázsra
Masszázs alapfogások
A masszázs menete
Aromaterápia
Anatómiai ismeretek
Reflexológia
Fej- és Arcmasszázs
Hátmasszázs
Haramasszázs (has)
Csonthártya masszázs
Nyirokmassázs
Prosztata masszázs
Önmasszázs
Szegment masszázs
Köpölyöző masszázs
Frissítő masszázs
Fogyasztó masszázs
Anticellulitisz masszázs
Gyógymasszázs
Sportmasszázs
Székmasszázs
Szexmasszázs
Kismama masszázs
Babamasszázs
Hangmasszázs
Ajurvédikus masszázs
Lávaköves masszázs
Lomi-lomi masszázs
Penczel masszázs
Svédmasszázs
Kínai masszázs
Finn masszázs
Japán masszázs
Shiatsu
Reiki
Thai masszázs
Tibeti masszázs
Yumeiho masszázs
Do-in masszázs
Masszázs és egészség
Advertisment:
Felkészülés a masszázsra

A masszázs időtartama

A masszírozott személy igényétől függően öt perctől kezdve akár egy órán át is tarthat.


Öltözet


Fontos, hogy a masszázst végző személy akadálytalanul tudjon masszírozni, ezért érdemes kényelmes, rövid ujjú ruházatot viselnünk. Praktikus, ha mosható az öltözék.
A masszírozott személlyel együtt vegyük le cipőnket, övünket, óránkat, gyűrűinket és nyakláncunkat, hiszen ezek csak zavarólag hathatnak.


Mivel a masszázst magán a bőrön célszerű végezni, a masszírozandó személy vetkőzzön le, amennyire szükséges.

Masszázsolajok - nélkülözhetetlenek

A síkosító hatású anyagok elősegítik, hogy kezünk egyenletesen csússzon a testfelületen. Mindig csak kis mennyiségben használjuk őket – a túlzott mennyiségű olajtól kezünk lecsúszhat a testfelületről.
Ha véletlenül túl sokat vinnénk fel a bőrre, akkor a felesleges mennyiséget könnyen eltávolíthatjuk egy puha papír kendővel.


A meleg olaj különösen jótékony hatású, ezért a masszázs megkezdése előtt vízfürdőben melegítsünk fel egy kevés masszázsolajat.


A síkosítás mellett az olaj közvetítésével jótékony gyógynövény és virágkivonatokat is juttathatunk a bőrbe.


A hintőpor és a paraffin olaj (paraffinum liquidum) - ami kőolaj származék -, bár síkosít és hűsít, nem javallott, mivel elzárja a pórusokat.
Előkészületek

A masszázshoz le kell lazulnia mindkét félnek!
A masszőr testének vagy kezének feszülése könnyen átkerül a masszírozott személyre is.
A masszázs előtt szedjünk össze minden szükséges eszközt, hogy ne kelljen megszakítnunk a folyamatot.
Vegyük szemügyre kezünket, ugyanis a hosszú körmök és a jéghideg kéz kellemetlen élményeket okozhat! Lapos talpú cipőt érdemes viselni, vagy legyünk mezítláb. Mossunk kezet, ragasszuk le az esetleges rajta lévő sérüléseket.Helyszín


A masszázs – megfelelő puhaságú felületen – ugyanakkor a padlón is elvégezhető. Ez utóbbi esetben legkényelmesebb, ha lábunkat keresztbe tesszük, vagy kinyújtjuk, esetleg térdelünk.


A nyugtató atmoszféra megteremtéséhez nélkülözhetetlen a tompa világítás és a halk, relaxációs zene. Gyújtsunk gyertyát, legyen kellemes illatú a helyiség.

A hosszabb ideig tartó fekvés során a test hőmérséklete csökken – ügyeljünk arra, hogy elég meleg legyen a helyiségben. A masszázs alatta a masszírozott személyt takarjuk be takaróval vagy törölközőkkel, és csak éppen a kezelt testfelületet hagyjuk fedetlenül.
Gondoskodjunk arról, hogy ne érhessen zavaró hatás, ezért kapcsoljuk ki az ajtó csengőjét, a telefont…stb. Akasszunk „Ne zavarjanak” táblát az ajtóra. Gyerekeket, állatokat tartsunk távol, gondoskodjunk róluk előzetesen.Testhelyzet

Az ellazuláshoz nélkülözhetetlen a kényelmes, elengedett ülő vagy fekvő testtartás.
Masszőrként ügyeljünk arra, hogy egyenes háttal masszírozzunk, ne görnyedjük össze. A masszírozás sokkal kevesebb igénybevételt jelent, ha testünket kissé előredöntve, testsúlyunkkal enyhén partnerünkre nehezedve fejtjük ki a szükséges nyomóerőt.Kézgyakorlatok

A masszázshoz nélkülözhetetlen az erős, hajlékony, laza és érzékeny kéz. Ennek az állapotnak az eléréséhez nagy segítséget nyújtnak a kézgyakorlatok, hiszen serkentik a vérkeringést, lelazítják az izmokat és az ízületeket.
Ügyeljen arra, hogy masszírozás közben amennyire csak tudja, lazítsa el a csuklóját és a kezét. Ha megfeszíti az izamait, a keze elnehezül és érzéketlenné válik. Kizárólag csak a laza kézmozdulatok közvetítetnek törődést, támaszt, nyugalamat, tehát pozitív energiákat!

A kéz lazításának módjai:
  1. Érintse össze két tenyerét, mintha imádkozna, majd emelje egyre feljebb könyökét, amíg a tenyerei szét nem válnak, közben ujjait nyomja össze. Tartsa így 10 másodpercig kezeit.
  2. Hatékony ujjerősítést lehet végezni egy kisméretű gumilabdával. Szorítsa össze, majd lazítsa le ujjait. Ismételgesse ezt kb. 1 percig, majd a másik kezével is ismételje meg a gyakorlatot.
  3. Végezzen csuklókörzést kb. 30 másodpercig.


 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Hajhullás ellen
Advertisment:
Vásárlói vélemények
Szemölcs, tyúkszem
Reuma ellen
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: