Kezdőoldal arrow Anatómiai ismeretek
2018.03.22 [17:38]
Termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Masszázsolajok
Masszázs Tudástár
A masszázs eredete
A masszázs hatása
Mikor ne masszírozzon?
A masszázs szabályai
Felkészülés a masszázsra
Masszázs alapfogások
A masszázs menete
Aromaterápia
Anatómiai ismeretek
Reflexológia
Fej- és Arcmasszázs
Hátmasszázs
Haramasszázs (has)
Csonthártya masszázs
Nyirokmassázs
Prosztata masszázs
Önmasszázs
Szegment masszázs
Köpölyöző masszázs
Frissítő masszázs
Fogyasztó masszázs
Anticellulitisz masszázs
Gyógymasszázs
Sportmasszázs
Székmasszázs
Szexmasszázs
Kismama masszázs
Babamasszázs
Hangmasszázs
Ajurvédikus masszázs
Lávaköves masszázs
Lomi-lomi masszázs
Penczel masszázs
Svédmasszázs
Kínai masszázs
Finn masszázs
Japán masszázs
Shiatsu
Reiki
Thai masszázs
Tibeti masszázs
Yumeiho masszázs
Do-in masszázs
Masszázs és egészség
Advertisment:
Anatómiai ismeretek
 
Az emberi csontváz

Az emberi csontvázat szilárd és ellenálló részek alkotják, melyek belső vázat képeznek testünk számára. Kevés kivételtől eltekintve ezek az alkotóelemek – amelyeket csontoknak nevezünk -, kettős szerepet töltenek be. Egyrészt védőburkot képeznek egyes, mechanikai hatásokra igen érzékeny belső szervek számára – például a koponya az agyvelő, gerincoszlop pedig a gerincvelő számára -, másrészt a passzív mozgásszervek szerepét töltik be, azaz az izmok, valamint az inak segítségével részt vesznek a test (a fej, a törzs és a végtagok) mozgásaiban, például a kar felemelésében, a helyzetváltoztatásban stb.
Tovább...
 
Izmok
Tovább...
 
Szív és vérkeringés
A szervezet keringési rendszere szállítja a szövetek valamennyi sejtjéhez a nélkülözhetetlen tápanyagokat és az oxigént. Az embernél és az emlős állatoknál a keringési rendszer kettős. Két vérkör – a kis- és a nagyvérkör - teljesen elkülönül egymástól.
Tovább...
 
Az emésztőrendszer

Az emésztőrendszer igen hosszú csőnek tekinthető, amelynek különböző szakaszain tágulatok fordulnak elő. Ezek fontos szerepet játszanak a táplálék – mechanikai és kémiai úton való – feldolgozásában és átalakításában, azáltal, hogy a bevitt tápanyagok felszívhatóvá és a szervezet számára hasznosíthatóvá válnak. A tápcsatorna a szájüreggel kezdődik, a garattal, a nyelőcsővel, a gyomorral, a vékony- és a vastagbéllel folytatódik, és ennek utolsó szakaszával, a végbéllel végződik. Az emésztőrendszer járulékos szervei azok mirigyek, amelyek emésztőnedvei szükségesek a táplálék előkészítéséhez.

Tovább...
 
Az ízületek

Két csont egymás közötti összeköttetéseit ízületeknek vagy varratoknak nevezzük. Az ízület által lehetővé tett mozgékonyság mértéke szerint az ízületek a következők szerint osztályozhatók: szabadon mozgó vagy mozgékony ízület (diarthrosis), félmerev vagy felszínes ízület (amphiarthrosis) és merev ízület vagy folytonos összeköttetés (synarthrosis).
Tovább...
 
A vizeletkiválasztó rendszer

A vizelet képzését a páros vesék végzik. Az elvezetésben a vesékhez tartozó húgyvezetékek (ureterek), majd a húgyhólyag és húgycső vesznek részt. Férfiakban a prosztata (régiesen: dülmirigy) a húgyhólyag alatt, a húgycső kezdeti szakasza körül található.
Tovább...
 
Az agy és az idegrendszer

I . Az idegrendszer központi – centrális részéhez az agyvelő (encephalon) és a gerincvelő (medulla spinalis) tartozik. Az agyvelő részei: a nagyagy, a kisagy, a középagy, a híd és a nyúltvelő.
Tovább...
 
A nyirokrendszer

A nyirokrendszer az immunrendszer része. Fő feladata a fertőzések és a betegségek, köztük a daganatos megbetegedések elleni védelem.

Tovább...
 
A belső elválasztású rendszer

Mirigyeknek
nevezzük azokat a szerveket, amelyek meghatározott anyagokat termelnek, majd ezeket olyan csövekbe ürítik, amelyek vagy a szervezet belsejének adott területeire szállítják azokat (belső elválasztású mirigyek: endocrin), vagy a testünkön kívülre( külső elválasztású mirigyek: exocrin).

Tovább...
 
Férfi szaporítószervek

A férfi nemiszervek a következők: here (testis), mellékhere (epididymis), ondóvezeték (ductus deferens), ondóhólyag (vesicula seminalis), az ondóhólyag és az ondóvezeték közös kivezetőcsöve (ductus ejaculatorius), a dülmirigy (prostata) és a hímvessző (penis)
Tovább...
 
A légzőrendszer

A légzés lényegében nem más, mint a szervezet és a külső környezet közötti – a tüdőhólyagocskák (alveolusok) szintjén lezajló – gázcsere, amelynek során oxigénfelvétel (O2) és szén-dioxidleadás (CO2) történik. A légzőrendszer – amelyben ez a folyamat elbonyolódik – a száj- és orrnyílásonkon keresztül áll kapcsolatban a külvilággal, befelé pedig a garatban, a gégében és a légcsőben folytatódik. Ezt követően két főhörgőre oszlik, ezek pedig faágszerűen további hörgőkre (bronchusok), majd hörgőcskékre (bronchiolusok) ágaznak, - az utóbbiaknak megfelelő tüdőállomány a tüdőlebenyke (lobulus pulmonis) -, majd a tüdőhólyagocskákban (alveoli pulmonum) végződnek.

Tovább...
 
Női szaporítószervek

A női nemi szervek a következők: petefészek (ovarium), petevezeték ( tuba uterina), a méh (uterus), hüvely (vagina) és a külső női nemi szervek (vulva).

Tovább...
 
A bőr

A bőr születésünk pillanatában több rétegű, erős, rugalmas falként védi szervezetünket a külvilág ártalmaitól. Élettani szerepe sokrétű, közreműködik a légzésben (bőrlégzés), a kiválasztásban, valamint a tapintás szerve. Tápanyagokat és nedvességet zár magába. Kiválasztja a salakanyagokat, általa érzékeljük a hideget, meleget, fájdalmat és érintést.
Tovább...
 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Hajhullás ellen
Advertisment:
Vásárlói vélemények
Szemölcs, tyúkszem
Reuma ellen
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: